
Περιγραφή
Είναι το πιο «παιχνιδιάρικο» είδος κοντού ζυµαρικού σε σχήµα ελατηρίου που εκτοξεύει την απόλαυση στα ύψη. Το προτιµάτε γιατί «πάει µε όλα», δίνει µοναδική νοστιµιά στις κόκκινες και άσπρες σάλτσες και αποτελεί τον ιδανικό σύµµαχο για µια µεγάλη ποικιλία σαλατών. Στριφογυρίστε τη σκέψη σας µαζί του και δηµιουργήστε από τις πιο απλές µέχρι τις πιο πρωτότυπες συνταγές και εµφανίσεις στο πιάτο!
Δροσερή σαλάτα με τριβελάκι, καρδούλες από σπανάκι και φέτα σε σως ελαιόλαδου και λεμονιού
Υλικά
Τριβελάκι MISKO (1 πακέτο)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Φρέσκο σπανάκι (μόνο τις καρδούλες) (1 κιλό)
Άνηθο ψιλοκομμένο (1/2 ματσάκι)
Φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια (500γρ.)
Καρύδια χοντροκομμένα (300γρ.)
Ελαιόλαδο
Φρέσκος χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το τριβελάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πλένετε καλά το σπανάκι με άφθονο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε ελαφρά το τριβελάκι με το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, τα καρύδια και το αλάτι. Χτυπάτε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα ένα κολοκύθι, ωμό και τριμμένο στον τρίφτη και να το ανακατέψετε μαζί με όλα τα υλικά.
ΜΙΣΚΟ τα ελληνικά ζυμαρικά!
Δροσερή σαλάτα με τριβελάκι, καρδούλες από σπανάκι και φέτα σε σως ελαιόλαδου και λεμονιού
Υλικά
Τριβελάκι MISKO (1 πακέτο)
Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
Φρέσκο σπανάκι (μόνο τις καρδούλες) (1 κιλό)
Άνηθο ψιλοκομμένο (1/2 ματσάκι)
Φέτα τριμμένη σε μεγάλα κομμάτια (500γρ.)
Καρύδια χοντροκομμένα (300γρ.)
Ελαιόλαδο
Φρέσκος χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το τριβελάκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το ανακατεύετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πλένετε καλά το σπανάκι με άφθονο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε ελαφρά το τριβελάκι με το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα, τα καρύδια και το αλάτι. Χτυπάτε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού σε ένα σέικερ και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα ένα κολοκύθι, ωμό και τριμμένο στον τρίφτη και να το ανακατέψετε μαζί με όλα τα υλικά.
ΜΙΣΚΟ τα ελληνικά ζυμαρικά!
Διατροφικά Στοιχεία
