Τάρτα με ροδάκινα και γιαούρτι

Υλικά

Για 2 μερίδες

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα digestive
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη:

  • 150 γρ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
  • 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 3 φλυτζ. του τσαγιού φρέσκα ροδάκινα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια, όχι όμως τελείως σκόνη. Τοποθετήστε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Πάρτε μια φόρμα για τάρτες και πιέστε το βουτυρωμένο τρίμμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού ψηθεί, βγάλτε τη και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε φτιάχνοντας την επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι ή την αγαύη. Κατόπιν ρίξτε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων που έχει κρυώσει και ισιώστε με σπάτουλα ή πλατύ μαχαίρι για να πάει παντού. Μόλις τελειώσετε, διακοσμήστε την επιφάνεια με τα φρέσκα ροδάκινα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 - 4 ώρες πριν το καταναλώσετε.

 

Tips!

Προτιμήστε ένα καλής ποιότητας γιαούρτι με όλα του τα λιπαρά, διότι το γλυκό όχι μόνο θα δέσει καλύτερα αλλά θα είναι και πιο νόστιμο.

Αν το φτιάξετε την προηγούμενη μέρα, θα είναι ακόμη καλύτερο.

Μπορείτε να το απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά λειτουργεί άψογα και ως επιδόρπιο μετά το φαγητό.

 

Καλή επιτυχία!

 

Η συνταγή προέρχεται από το ανοιξιάτικο Περιοδικό Μάθε Φάε Ζήσε!

Αγόρασέ το εδώ για ακόμα περισσότερες νόστιμες συνταγές!