Κυρίως Γεύμα

Σπετζοφάι

Σπετζοφάι ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και παράδοση!
Ένα πιάτο γεμάτο ζεστασιά!
Σπετζοφάι ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και παράδοση! Οι νοικοκυρές στο Πήλιο το φτιάχνουν καταπληκτικά είναι ένα από τα ξακουστά εδέσματα της περιοχής. Προτιμάται το χειμώνα μιας και τα καυτερά υλικά του ταιριάζουν με τον κρύο καιρό και το κρασάκι που επιβάλλεται να το συνοδεύσει!

Υλικά

Για 2 μερίδες

5 Λουκάνικα Χωριάτικα

2 Μελιτζάνες

3 Πιπεριές Πράσινες

3 Πιπεριές Κόκκινες

1 Κρεμμύδι

1/3 φλ. Ελαιόλαδο

1 φλ. Λευκό Κρασί

1 κ.γ Ζάχαρη

1 Καυτερή Μικρή Πιπεριά

3 Ντομάτες Τριμμένες

1 Κύβο Ζωμό Λαχανικών

 Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ

Βήμα 1

Αρχικά ψιλοκόψτε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια αλλά και τα λουκάνικα στο μέγεθος που προτιμάτε.

Βήμα 2

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα λουκάνικα, προσθέστε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες αλλά και τις μυρωδάτες πιπεριές, τέλος σβήστε με κρασί.

Βήμα 3

Προσθέστε την ντομάτα, τον κύβο λαχανικών,  τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο αλλά και την καυτερή πιπεριά. Δυναμώστε τη φωτιά να βράσει το φαγητό.

 

Κρασάκι και ζεστό ψωμί είναι οι πολύτιμοι βοηθοί σας στο απολαυστικό μενού σας.

Καλή σας όρεξη!