Σπανακόπιτα με μυρωδικά και φέτα

Υλικά

Για 2 μερίδες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
  • κ. σπανάκι φρέσκο (ή 1 κ. έτοιμο, καθαρισμένο)
  • φλ. τσ. φέτα χοντροκομμένη
  • 2 αβγά
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.γ. μαραθόσπορο
  • 1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, σουσάμι

 

Εκτέλεση

30' ετοιμασία
45' ψήσιμο
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια και το πλένουμε πολύ καλά (εκτός αν είναι έτοιμο συσκευασμένο). Το αφήνουμε να στραγγίξει και το στεγνώνουμε εντελώς. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες.

Βήμα 2

Πλένουμε τα μυρώνια, τον άνηθο, τις καυκαλήθρες και αφαιρούμε όπου υπάρχουν σκληρά κοτσάνια.

Βήμα 3

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 °C. Ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια για 4’. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται ελαφρώς το σπανάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά (εκτός από τα μυρώνια), τον μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1’-2’.

Βήμα 4

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε σουρωτήρι να στραγγίξει το ζουμί του και να κρυώσει τελείως. Μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα τα μυρώνια, τη φέτα και τα αβγά χτυπημένα.

Βήμα 5

Στρώνουμε στο ταψί τα μισά φύλλα, αλείφοντας καθένα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε στη μέση τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα με τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα ή ρόμβους, πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στο φούρνο για 40’-45’, ελέγχοντας αν έχει ψηθεί και το κάτω μέρος.

 

Καλή επιτυχία!

 

Η συνταγή προέρχεται από το ανοιξιάτικο Περιοδικό Μάθε Φάε Ζήσε!

Αγόρασέ το εδώ για ακόμα περισσότερες νόστιμες συνταγές!