Σπαγγέτι με πέστο ρόκας

Υλικά

Για 2 μερίδες

Για την μαρινάδα:

  • 400 γρ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες ολικής άλεσης
  • 250 γρ .ρυφερή ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 5 σκ. σκόρδο 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο πεκορίνο, παρμεζάνα ή φυτικό υποκατάστατο τυριού (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τη ρόκα, το σκόρδο, το κουκουνάρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, όσο πάρει μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ρευστή σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente λίγο πριν από τη στιγμή που θα τα σερβίρουμε. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με 4-5 κ.σ. ή και περισσότερο από το πέστο. Σερβίρουμε με τα τοματίνια και προσθέτουμε προαιρετικά τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Καλή απόλαυση!

 

Η συνταγή προέρχεται από το ανοιξιάτικο Περιοδικό Μάθε Φάε Ζήσε!

Αγόρασέ το εδώ για ακόμα περισσότερες νόστιμες συνταγές!