Pizza

It’s pizza time! 3 συνταγές για όλα τα γούστα.

Υλικά

Για 2 μερίδες

Η Ζύμη για τις 3 συνταγές!

Υλικά

·         300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·         1 φακελάκι ξηρή μαγιά

·         180 γρ. χλιαρό νερό

·         4 κουτ. Ελαιόλαδο

·         Αλάτι

__________________________________

Pizza No 1 : «Η ελληνική»

Θα χρειαστείτε

 

·         Ξηρό κρεμμύδι

·         Πιπεριές χρωματιστές

·         Ελιές σε ροδέλες

·         Φέτα

·         Ντοματίνια σε λεπτές φέτες

·         Κίτρινο τυρί της επιλογής σας

·         Ρίγανη

·         Βασιλικό

 

Pizza No 2 : «Η light»

Θα χρειαστείτε

 

·         ½ φλύτζ. τυρί κρέμα

·         90 γρ. σολομό καπνιστό σε φέτες

·         Κρεμμύδι σε ροδέλες

·         Κάπαρη

·         Άνηθο ή βασιλικό

 

Pizza No 3 : «Η καυτερή»

 Θα χρειαστείτε

·         Πάστα ελιάς

·         Ρίγανη

·         Πιπεριές τσίλι

·         Κρεμμύδι ξερό

·         Πιπεριές Φλωρίνης

·         Σαρδέλες μαρινάτες

·         Ντομάτα

·         Ούζο

·         Ρόκα

 

 

Εκτέλεση

Πίτσα! Μια λέξη που αρκεί για να φέρει τόσες νόστιμες εικόνες στο μυαλό και γεύσεις τον ουρανίσκο μας!

Μαργαρίτα, οικολογική, light, special, ελληνική όπως και να είναι την αγαπάμε μικροί και μεγάλοι και όταν είναι σπιτική μας αρέσει ακόμα καλύτερα!

Δείτε παρακάτω 3 νόστιμες ιδέες για σπιτική πίτσα και ελάτε στα My market για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα που θα σας βοηθήσουν να καταπλήξετε τους αγαπημένους σας.

 

Εκτέλεση

 

Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέστε και το αλάτι.
Έπειτα, ρίξτε τη διαλυμένη μαγιά σε μια λεκάνη και προσθέστε το αλεύρι και μετά το ελαιόλαδο.  Ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και να αρχίζει να γίνεται ελαστική. Αφήστε τη να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει σκεπάζοντάς τη με μεμβράνη και αφήνοντάς τη σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Εφόσον φουσκώσει είναι έτοιμη να την «δουλέψετε» με τα χέρια να την ανοίξετε σε λαδωμένο ταψάκι και να προσθέσετε τα υλικά της επιλογής σας!

 

Εφόσον πλάσετε τη ζύμη τοποθετήστε τα υλικά της επιλογής σας και ψήστε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

 

Pizza No 1 : «Η ελληνική»

 

Άρωμα Ελλάδας, γεύσεις αγαπημένες και παραδοσιακές όπως φέτα, ελιές, ντομάτα, βασιλικός συνθέτουν την ελληνική πίτσα.

 

Extra tip
Βγάζοντας ζεστή την πίτσα από το φούρνο πασπαλίστε με λίγη ρίγανη, το άρωμα θα σας εντυπωσιάσει!

 

Pizza No 2 : «Η light»

 

Αν αγαπάτε τις ελαφριές γεύσεις και θέλετε να προσέχετε τη γραμμή σας τότε η light πίτσα είναι η επιλογή σας!

    

Pizza No 3 : «Η καυτερή»

 

Για όσους αγαπούν τα καυτερά και μετατρέψουν την πίτσα σε εκλεκτό μεζέ που θα τον  συνοδεύσουν με μυρωδάτο ελληνικό ουζάκι η 3η πρότασή μας είναι ιδανική!

 

Extra tips

Προσθέστε στη ζύμη την πάστα ελιάς και πλάστε τη, ώστε να αφομοιωθεί, προσθέστε και μερικές σταγόνες ούζου.

Στραγγίστε τις σαρδελίτσες από το λάδι και κόψτε τις σε ροδελάκια αναμείξτε τα με τα λαχανικά και απλώστε τα πάνω στην πίτσα.

Κόψτε τη ντομάτα σε φέτες και σκεπάστε τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν βγάλετε την πίτσα από το φούρνο (200 βαθμούς για 15 λεπτά) προσθέστε ψιλοκομμένη ρόκα και ραντίστε με σταγόνες από βαλσάμικο!