
Παραδοσιακές φακές σούπα
Για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Υλικά
Για 4 μερίδες
2 κρεμμύδια
2 πράσα
2 σκ. σκόρδο
2 καρότα
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
- Πρώτα ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5’, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3’ μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ.
- Ρίχνουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και αρκετό ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25’ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 1-2’.
- Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.