
Muffins Μπανάνα με Σοκολάτα
Υλικά
Για muffins μπανάνα με σοκολάτα:
3 μεγάλες μαυρισμένες μπανάνες
75ml ηλιέλαιο, συν έξτρα για τη φόρμα των muffins
110gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110gr αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100gr σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
προετοιμασία 10 λεπτά│μαγείρεμα 25 λεπτά
•Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
•Βγάζουμε τη φλούδα και λιανίζουμε τις μπανάνες.
•Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
•Προσθέτουμε τα δύο είδη αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύουμε.
•Μεταφέρουμε σε μια φόρμα για muffins που έχουμε από τα πριν ετοιμάσει, δηλαδή την έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο και την έχουμε αλευρώσει.
•Ψήνουμε για 20 λεπτά.
•Ελέγχουμε τα muffins στα δέκα λεπτά και αν έχουν αρχίσει να «αρπάζουν» τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
•Ψήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα - αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμα.
•Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.