Μοσχοβολιστό Ρυζόγαλο

Φτιάχνουμε μοσχοβολιστό ρυζόγαλο.

Υλικά

Για 2 μερίδες
  • 6 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 6 κούπες γάλα πλήρες
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • Βανίλια (προαιρετικά)
  • Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Γλυκά
  1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το μισό γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι και ενοποιούμε το κορν φλάουρ με το άλλο μισό γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  4. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  5. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  6. Σερβίρουμε σε μικρά μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα για όμορφο χρώμα και υπέροχο άρωμα!

Καλή απόλαυση !