
Κυρίως Γεύμα
Κριθαρότο Λαχανικών
Θα το λατρέψεις!
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300g κριθαράκι
- 2 καρότα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
- 1 κολοκύθι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 1 λάιμ
- 30g πράσινες ελιές φιλεταρισμένες
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- 1 κτγ δυόσμο ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 200g ανθότυρο
Εκτέλεση
προετοιμασία 10 λεπτά│μαγείρεμα 25 λεπτά
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε να καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να γυαλίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρότα, το κολοκύθι, τα μπαχαρικά, τα ξερά μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ίσως να φαίνεται ότι το κριθαράκι είναι ακόμα al dente αλλά όσο είναι ζεστό μαλακώνει. Αν προσθέσουμε κι άλλο νερό θα λασπώσει
- Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ανθότυρο και ελιές.
