
Κολοκυθόσουπα
Πλούσια σε β-καροτένιο καθώς και σε βιταμίνες A, C και Ε αποτελεί σημαντική πηγή καλίου, μαγγανίου, χαλκού, φωσφόρου, σιδήρου και μαγνησίου.
Ακόμα και οι σπόροι της κολοκύθας είναι πολύτιμοι διατροφικά αφού είναι πλούσιοι σε σελήνιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και υγιή λίπη.
Υλικά
- 1 μέτρια κολοκύθα ή 1 κιλό σε κύβους
- 3 μεγάλα καρότα
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- ½ ματσάκι σέλινο
- 2 κουταλιές τζίντζερ
- 2 κουταλιές κάρυ
- 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
- 3 κούπες γάλα πλήρες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και στο τέλος την κολοκύθα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το τζίντζερ σταδιακά.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Βήμα 4
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσουν λίγο. Στη συνέχεια σβήνουμε την εστία, αποσύρουμε την κατσαρόλα και με το ραβδομπλέντερ αλέθουμε τα υλικά.
Η υφή πρέπει να είναι βελούδινη και να μην υπάρχουν μέσα κομμάτια από τα λαχανικά μας.