
Κέικ με Γραβιέρα και Γαλοπούλα
Υλικά
Για το κέικ με γραβιέρα και γαλοπούλα:
4 αβγά
125gr βούτυρο
50gr γαλοπούλα
150gr γραβιέρα τριμμένη
110ml γάλα
200gr φαρίνα
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
προετοιμασία 10 λεπτά│μαγείρεμα 40-45 λεπτά
•Κοσκινίζουμε τη φαρίνα.
•Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
•Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα.
•Χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
•Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα.
•Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.
•Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα 22Χ12εκ. για κέικ.
•Ψήνουμε στους 160οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά.