Γλυκό σταφύλι της γιαγιάς!

Ας το φτιάξουμε!

Υλικά

Για 2 μερίδες

Θα χρειαστούμε

·         1kg σταφύλι σουλτανίνα (που δεν έχει κουκούτσια)

·         1kg ζάχαρη

·         2 φλυτζάνια νερό

·         Λίγη αρμπαρόριζα ή βανίλια

·         Μισό λεμόνι

·         100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση

 Ήρθε η ώρα να μοσχοβολήσει το σπίτι από όμορφα φρουτένια αρώματα. Φτιάχνουμε γλυκό σταφύλι με συνταγή της γιαγιάς που μας οδηγεί σίγουρα στην επιτυχία!

Ας το φτιάξουμε

Αρχικά διαλέγουμε τα τσαμπιά μας, κοιτάμε  να μην είναι χτυπημένες οι ρώγες δηλαδή σκασμένες, αλλά να είναι γερές. Πλένουμε καλά το σταφύλι. Κόβουμε τις ρόγες και τις στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη  και το χυμό λεμονιού για να βράσουν. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για ακόμη δυο λεπτά. Στη συνέχεια δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και προσθέτουμε το σταφύλι και τις βανίλιες  ή την αρμπαρόριζα που θα δώσουν extra άρωμα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι και κατά διαστήματα ξαφρίζουμε. Όταν δέσει το σιρόπι αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να «ησυχάσει». Όταν κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και γλυκαίνουμε τους αγαπημένους μας! 

Καλή απόλαυση!