
Κυρίως Γεύμα
Γιουβέτσι Μανιταριών
Για τους λάτρεις των μανιταριών!
Υλικά
Για 4 μερίδες
400g μανιτάρια portobello
400g μανιτάρια πλευρώτους
800g λευκά μανιτάρια
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκ. σκόρδο
1 πράσο
1 καρότο
1 φύλλο δάφνης
10 κλ. θυμάρι
500ml ζωμό λαχανικών
4-5 φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
- Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε το καρότο, την τομάτα, το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
- Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε από πάνω και την τριμμένη γραβιέρα.