
Κυρίως Γεύμα
Γίγαντες Φούρνου
Υλικά
Για 4 μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι σέλερι
1 καρότο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. νερό
Εκτέλεση
προετοιμασία 10' λεπτά│μαγείρεμα 45' λεπτά
- Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
- Το επόμενο πρωί, τους ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανά τακτά διαστήματα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
- Βράζουμε για 40 λεπτά, στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Έπειτα, περιχύνουμε τους γίγαντες με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για 45 λεπτά.