
Φλογέρες με γεύση πίτσα
Finger Food
Υλικά
Για 3 μερίδες
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- 90 γρ.ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 50 γρ μπέικον
- 100 γρ.μανιτάρια άσπρα
- 100 γρ.μοτσαρέλα για πίτσα
- 30 γρ.παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φύλλα κρούστας
- 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
- 1/2 κτγ ξερή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με από το χώμα με χαρτί κουζίνας ή μια στεγνή πετσέτα.
- Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
- Κόβουμε τα τοματίνια σε τέταρτα
- Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα φαρδυ τηγάνι
- Σοτάρουμε αρχικά το μπέικον με τα μανιτάρια
- Προσθέτουμε τα τοματίνια και σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά με τα μυρωτδικά
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι κι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το ηλιέλαιο να καψει σε μέτρια φωτιά
- Βάζουμε τη γέμιση στο φύλλο ρούστας και τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
