
Brownies
Υλικά
225g σοκολάτα
250g ζάχαρη
100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βούτυρο και κακάο για την προετοιμασία του ταψιού
Εκτέλεση
προετοιμασία 10 λεπτά│μαγείρεμα 35 λεπτά
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
• Προετοιμάζουμε το ταψί: το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας. Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην έχει "λευκά υπολείμματα".
• Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε τη βάση του.
• Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.
• Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα - ένα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
• Στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
• Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει το brownies υφή κέικ.
• Πορσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
• Ψήνουμε για 16-18 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.