Κέρδισε 10€ έκπτωση σε παραγγελίες άνω των 80€ 

Δες ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων 28.04.2024 εδώ

Κοκκινιστά ρεβύθια με λαζανάκι

Κοκκινιστά ρεβύθια με λαζανάκι

Υλικά

Για 4 μερίδες

500gr ρεβίθια

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

1 συσκευασία τομάτα ψιλοκομμένη

300gr λαζανάκια

αλάτι

πιπέρι

τριμμένη παρμεζάνα (grana padano τριμμένο 90g)

½ κγ. chili flakes

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 25' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μια ημέρα πριν.

Αφού τα στραγγίσουμε, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά και τα αφαιρούμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβίθια, λίγο από το νερό των ρεβιθιών, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι τα ρεβίθια να γίνουν αρκετά ζουμερά.

Πολτοποιούμε 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα ώστε να γίνει πιο πυκνή.

Σπάμε τα λαζανάκια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σούπα.

Σιγοβράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στο πακέτο.

Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και με chili flakes.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή