Γιουβέτσι Μανιταριών

Γιουβέτσι Μανιταριών

Υλικά

Για 4 μερίδες

60ml ελαιόλαδο

400gr μανιτάρια portobello

400gr μανιτάρια πλευρώτους

800gr λευκά μανιτάρια

2 κρεμμύδια ξερά

1 σκ. σκόρδο

1 πράσο

1 καρότο

1 κ.γ πελτέ τομάτας

125ml κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνης

10 κλ. θυμάρι

400gr τομάτα κονκασέ

500ml ζωμό λαχανικών

300gr κριθαράκι

4-5 φύλλα δυόσμου

300gr γραβιέρα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 25' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. 

Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το καρότο, την τομάτα, το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό.

Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε από πάνω και την τριμμένη γραβιέρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή