Γίγαντες Φούρνου

Γίγαντες Φούρνου

Υλικά

Για 4 μερίδες

500gr  φασόλια γίγαντες

λίγη μαγειρική σόδα 

2 ξερά κρεμμύδια 

4 σκελίδες σκόρδο 

1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 κλωνάρι σέλερι 

1 καρότο 

700gr τομάτες στον τρίφτη

αλάτι

πιπέρι

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 φλ. νερό

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 55΄ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό από το προηγούμενο βράδυ

Το επόμενο πρωί, τους ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Ανά τακτά διαστήματα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.

Βράζουμε για 40 λεπτά, στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Έπειτα, περιχύνουμε τους γίγαντες με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και 1 φλιτζάνι νερό. 

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για 45 λεπτά.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.