
Περιγραφή
Η πιο γνωστή Ελληνική κόκκινη ποικιλία το Αγιωργίτικο, μπορεί στην απλή εκδοχή της, όπως το συγκεκριμένο κρασί, να δώσει ευχάριστα κόκκινα κρασιά που μπορούν να απολαμβάνονται με το γεύμα αλλά και με το δείπνο. Συνδυάζεται με ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, γουρουνόπουλο στη σχάρα, κόκκινα κρέατα ελαφρώς πικάντικα και πλατό μαλακών τυριών. Σερβίρεται στους 14- 18° C.
Χρώμα: Λαμπερό κόκκινο χρώμα.
Άρωμα: Φίνο άρωμα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα και δαμάσκηνο.
Γεύση: Απολαυστικό με μαλακές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.
Χρώμα: Λαμπερό κόκκινο χρώμα.
Άρωμα: Φίνο άρωμα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα και δαμάσκηνο.
Γεύση: Απολαυστικό με μαλακές τανίνες και φρουτώδη επίγευση.