
Περιγραφή
Ο χαλβάς αποτελεί παραδοσιακή τροφή των Ελλήνων και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η δημοτικότητα του απλώνεται στην Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία και σε μικρότερο βαθμό στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις Η.Π.Α. Ο χαλβάς καταναλώνεται στις χώρες αυτές ως τροφή ή επιδόρπιο, με κανέλα ή λεμόνι.
Χρησιμοποιείται επίσης ως κολατσιό (snack) για παιδιά με τη μορφή σάντουιτς. Ο χαλβάς παρασκευάζεται από ταχίνι (60 %) και μίγμα σακχάρων. Συνεπώς εμπεριέχονται σ' αυτόν κατά αντίστοιχο ποσοστό (60%), τα συστατικά του ταχινιού. Ο χαλβάς είναι μια καλή πηγή ανόργανων στοιχείων.
O Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται περισσότερο από 80 χρόνια παραδοσιακά, χωρίς χημικά, συντηρητικά ή πρόσθετα και πάντα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα και σεβασμό στον καταναλωτή. Αποτελεί άριστη φυσική διατροφή. Είναι ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας. Αναζητήστε τον, αλλά μη ξαφνιαστείτε από την ποικιλία των γεύσεων και των συσκευασιών του. Με βανίλια, με κακάο, με αμύγδαλα, με φουντούκια-κακάο-σταφίδες, με φιστίκια, με σοκολάτα, αλλά και με μέλι, με φρουκτόζη, με επικάλυψη σοκολάτας υγείας ή γάλακτος, αλλά και βιολογικής γεωργίας.
Χρησιμοποιείται επίσης ως κολατσιό (snack) για παιδιά με τη μορφή σάντουιτς. Ο χαλβάς παρασκευάζεται από ταχίνι (60 %) και μίγμα σακχάρων. Συνεπώς εμπεριέχονται σ' αυτόν κατά αντίστοιχο ποσοστό (60%), τα συστατικά του ταχινιού. Ο χαλβάς είναι μια καλή πηγή ανόργανων στοιχείων.
O Μακεδονικός Χαλβάς παράγεται περισσότερο από 80 χρόνια παραδοσιακά, χωρίς χημικά, συντηρητικά ή πρόσθετα και πάντα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα και σεβασμό στον καταναλωτή. Αποτελεί άριστη φυσική διατροφή. Είναι ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας. Αναζητήστε τον, αλλά μη ξαφνιαστείτε από την ποικιλία των γεύσεων και των συσκευασιών του. Με βανίλια, με κακάο, με αμύγδαλα, με φουντούκια-κακάο-σταφίδες, με φιστίκια, με σοκολάτα, αλλά και με μέλι, με φρουκτόζη, με επικάλυψη σοκολάτας υγείας ή γάλακτος, αλλά και βιολογικής γεωργίας.
Συστατικά
Ταχίνι (αλεσμένο σησάμι), σιρόπι γλυκόζης-φρουκτόζης, φοινικέλαιο, εκχύλισμα τσουενίου, βανιλλίνη. Οι αλλεργιογόνοι παράγοντες επισημαίνονται με έντονους χαρακτήρες.
Διατροφικά Στοιχεία
